Malaysia.

by Dorthea

Nå er det snart tid for sol og varme, og Malaysia. Hele skolen min reiser på tur, og det skal bli så bra, så bra! Fikk programmet for hele reiser idag, og nå begynner jeg virkelig å glede meg! Reiser den 9. Februar, og kommer hjem den 20. Februar!

Dag 1 – Stavanger/Amsterdam/Kuala Lumpur:
Reiser fra Stavanger 16.40, og bruker hele dagen på reising, ankommer først dagen derpå.

Dag 2 – Kuala Lumpur:

Skjer ikke så veldig mye annet enn at vi ankommer hotellet, Ancasa Hotel & Spa, og skal spise felles velkomstmiddag på kvelden.

Dag 3 – Kuala Lumpur:
Guidet tur i Kuala Lumpur der vi skal få se mange av serverdighetene byen har å by på; Petronas Twin Tower, kongens slott, nasjonalmonumentet, nasjonalmoskeen, Sultan Abdul Samad bygningen og Kuala Lumpur tårnet, for å nevne noen. Resten av dagen er til egen disposisjon, hørte jeg noen si shopping? Og så skal jeg besøke en design skole!

Dag 4 – Kuala Selangor:

Vi reiser til Kuala Selangor rett etter frokost og underveis stopper vi ved Batugrottene som er en hellig hinduistisk tempelgrotte. I Kuala Selangor skal vi se Kota Melawti, før vi skal besøke en Malayansk landsby og spise hjemme hos beboerne i landsbyen (og spise med hendene!!) Etter måltidet skal vi utforske landsbyen før vi reiser til en resturant i nærheten, hvor vi skal spise sjømat (skeptisk?). Etter middagen tar vi en båttur langs Selangor-elven, her myldrer det av ildfluer, som ser ut som et lysshow i mørket (allright!)

Dag 5 – Kuala Lumpur
Etter frokosten reiser vi inn i Kuala Lumpurs tropiske regnskog, men før vi reiser inn i regnskogen skal vi på et museum som viser forskjellige gjenstander laget av tre.

Dag 6 – Kuala Lumpur/Penang
Vi reiser mot Penang, men på veien skal vi se det buddhistiske tempelet Sam Poh Tong, den kongelige byen Kuala Kangsar, Ubudiah moskeen, Iskandariah palasset, Bukit Merah, orangutanger på Orangutang Island, og på innfarten til Penang kjører vi over en av de engste broene i verden. I Penang skal vi bo på Grand Hotels International.

Dag 7 – Penang City/Georgetown:
Guidet tur i Georgetown med fokus på kultur og tradisjoner, vi skal blant annet se buddhisttempel, The Water village, Khoo Kong Si klanens hus og “Harmoniens gate” (hvor kirker, templer og moskeer ligger side om side). Etter lunsj er resten av dagen til egen disposisjon. Herligt! Etter middag vanker det en tur på nattmarked, med masse mat og rare ting!

Dag 8 – Penang/Pangkor:
Etter frokost kjører vi til Lumut og spiser lunsj, før vi tar ferjen over til øya Pangkor. Her skjer det lite annet enn å slappe av og kose seg. På øya organiseres det vannaktiviteter, fisketurer/båtturer, gåturer, ballspill og lignende. Det skal være en liten fiskelandsby med sentrum på øya. Vi skal bo på Pangkor Island Beach Hotel, og hotellet har egen privat strand.

Dag 9/10 – Pangkor:
DO WHATEVER YOU WANT TO DO!!! IIIIIIIIK <3

Dag 11 – Pangkor/Penang:

Avreise.

Dag 12 – Oslo:
Ankommer Gardemoen 09.10. Feel free to make a welcome-home sign. Så blir det å hive seg på en buss til det søte sørland!

Kommer til å bli himmelsk!
Gleder meg <3

Advertisements