Bobbysocks – La det swinge (1985)

by Dorthea

De som har fulgt med på bloggen en stund, har vell fått med seg at jeg i ett par uker hadde en “Back to the 80’s” spalte. Poenget; spalten er herved tilbake! Ettersom Alexander Rybak vant Norges tredje seier gjennom tidene for 5 dager siden, så kan jeg ikke tenke noen andre enn Bobbysocks som kan åpne gjennsynstreffet med 80-tallet.

Bobbysocks var en idé unnfanget av Hanne Krogh tidlig på 80-tallet. Kroghs idé var å ha to soloartister i en duo, og musikken skulle være popmusikk inspirert av 50-tallet, ispedt energi og en dose galskap. I 1983 under Knokke-festivalen i Belgia møtte Hanne Krogh Sveriges Elisabeth Andreasson, og søken ette den andre soloartisten var over.

Rett før julen i 1984 ga jentene ut sin debut-lp, og solgte over 20.000 eksemplarer på én uke! NRK inviterte Rolf Løvland til å lage et bidrag til den norske finalen i Melodi Grand Prix 1985, og med Bobbysocks i tankene skrev han melodien ”La det swinge”. Etter en nervepirrende avstemning ble det til slutt klart at Hanne Krogh og Elisabeth Andreasson vant og skulle representere Norge i den internasjonale finalen i Göteborg.

Og resten, er som kjent, historie.

Advertisements