The Boondock Saints II: All Saints Day

by Dorthea

Tvillingbrødrene MacManus lever et stille og fredfullt liv i Irland sammen med sin far. Når de får beskjed om at deres elskede prest har blitt drept vender de tilbake til Boston for å bringe rettferdighet til de ansvarlige. På veien til USA møter de en halvsprø meksikaner med navn Romeo som fungerer som side-kick i filmen. Riktig nok ikke en ny Rocco, men dog fungerende.

Filmen er en oppfølger, men av den gode typen. Den typen som gjør at du trenger ikke nødvendigvis å ha sett eneren for å forstå toeren. Selvfølgelig er det en god fordel å ha eneren friskt i minne, men intet kriterium. Likevel kom de største latterbrølene fra mine egne side-kicks da referansene til eneren ble gjort. Filmen er full av morsomme kommentarer som til og med fikk meg til å trekke kraftig på smilebåndet. Som for eksempel:

Noah “Il Duce” MacManus: Easy boys! Daddy’s workin’.
Detective Duffy: What’s the symbolism?
Connor MacManus: I think Yakavetta killed a good man just to send us a message.
Murphy MacManus: Let’s send him one right back!

Igjen gjør Sean Patrick Flanery og Norman Reedus en fremragende tolkning av rollene som MacManus brødrene. Dessuten holder Troy Duffy (regissøren) til dels fast med den særegne og ukronologiske fortellerteknikken som gjorde eneren til en klassiker. Mot slutten byr for øvrig filmen på et både overraskende og etterlengtet gjensyn.

Filmene har oppnådd en høy kult status i verden over og er høyt elsket av mange. Deriblant meg.

Advertisements