Bokanmeldelse #3: Samfunnsfiende nr. 2

by Dorthea

Tredje boken jeg har lest og skal anmelde for Cappelen Damms bokbloggturné er Samfunnsfiende Nummer To av Anthony Horowitz. Dette er andre bok i detektivsuksess om brødrene Diamond. Detektivbyrået på sin side er alt annet enn suksessfullt.

KJØP her SJANGER krim UTGIVELSESÅR 2010 ORGINALSPRÅK engelsk ISBN 9788202300975 SIDER 270

Der satt jeg, i et høyrisikofengsel, tiltalt for tyveri, hærverk og dyremishandling… Jeg, samfunnsfiende nummer to! Unge Nick Diamond blir falskt anklaget for juveltyveri, og havner i fengselscelle med Johnny Powers – Samfunnsfiende Nummer En. Hans eneste sjanse til å slippe fri, er ved hjelp av storebror Tim, verdens dårligste privatdetektiv. Men Mamma Powers og gjengen hennes kommer til å gjøre flukten vanskeligere enn planlagt.

SÅ VAD TYCKS OM BOKEN?
———————————————————— ♥ ————————————————————
Her kan du lese gårdagens anmeldelse fra Eirinsurr, og morgendagens anmeldelse fra Staralfur.

Anthony Horowitz har vært forfatter helt siden han var 20 år gammel, og er vell kanskje mest kjent for bøkene om Alex Rider. Han har skrevet over 50 bøker. Imponerende? Mannen er enda ikke mer enn 54 år gammel, så vi har nok mye godt lesestoff i vente, fremdeles.

Samfunnsfiende nummer 2 er en frittstående bok i bøkene om brødrene Diamond – Nick & Tim. Du trenger altså ikke å ha lest bok nummer 1: Falkemalteseren, før du begynner på Samfunnsfiende nummer 2. Nick er den yngste av brødrene Diamond, og er bare 13 år gammel. Men på tross av sin unge alder er han uhyre smart og løser mysterier ikke en gang politiet klarer. Broren, Tim, er verdens dårligste privatdetektiv. Han er rett og slett håpløs, men man kan ikke la være å gjøre annet enn å elske han for den han er.

Boka er veldig underholdene, lettlest og det skjer ting hele tiden. Det er ikke lange tankerekker over hva hovedpersonene tenker. Det er derimot handling hele tiden, og ikke et sekund med kjedsomhet. Hvert kapittel slutter så spennende at du kan ikke hjelpe for det – du bare må lese videre. Jeg skal ærlig innrømme at jeg leste boken nærmest i ett strekk – kun avbrutt av en tannlegetime og en obligatorisk middag.

Anthony Horowitz har lett havnet i toppsiktet over mine favorittforfattere, og Nick Diamond har en selvskreven plass i hjertet mitt. Han er liksom Harry Hole + Van Veeteran = Nick Diamond. Nick er bare yngre, mer edru og britisk. Men 10 000 ganger mer underholdende, og mer morsom. Svarthumoren preger mye av boka, og slikt liker vi. Men jeg gjorde en feil da jeg begynte å lese Samfunnsfiende nummer 2  – jeg ikke hadde neste bok klar.

KJØP! KJØP! KJØP! KJØP! KJØP! KJØP! KJØP! KJØP!
Fordi jeg sa det.

Advertisements