The Passion Test.

by Dorthea

Tenkte jeg skulle dele en ganske kul sak med dere – the passion test. Dette er faktisk en del av pensumet mitt i kreativitet-faget jeg tar. Det aller beste med testen er at den kan innføre noe positivt i alle manns alles liv. Noe som er ganske kult i seg selv.

The Passion Test er fra boken med samme navn skrevet av ekteparet Janet Bray and Chris Attwood. Testen er et hjelpemiddel til å forstå nøkkelen til hva som er viktig for at du skal kunne leve et fullrikt og lykkelig liv. Det er et system som vil hjelpe deg å oppdage your missions in life. Hva er meningen? Hva er din sjebne?

STEG ÉN:
Lag en liste med minst de 10 viktigste tingene du kommer på som gir deg glede i livet, lidenskap og fullkommenhet. Begynn hver ting med et verb relatert til å være, gjøre og ha, som fullfører setningen: Livet mitt er perfekt når jeg ________________________________

STEG TO:
Når du retunerer til listen, bruk de følgende stegene til å sammenligne og identifisere hvilke punkter som er de mest viktigste for deg. Til slutt vil du ende opp med 5 punkter.

A) Hvis du måtte velge mellom punkt nummer 1 og 2 på listen din, hvilken ville du valgt? Husk at ved å velge mister du ingenting, men ved å sammenligne de to punktene som om du kun kan ha en i livet, vil du komme i kontakt med hva som er det aller viktigste for deg.

B) Fortsett å sammenligne til du er igjennom hele listen, og merk så den du valgte som viktigst som nummer 1. For eksempel, hvis du sammenlignet punkt 1 mot 2, og 2 var den som var viktigst, så må du sammenligne nummer 2 med nummer 3. Hvis du igjen valgte nummer 2, må du sammenligne den med nummer 4. And so on, so on, til du står igjen med den viktigste tingen for deg. Elimineringsmetoden.

C) Start igjen, og sammenlign de som gjenstår på samme måte som i punkt B. Husk å ikke inkludere den tingen som du valgte som den viktigste. Fortsett slik til du har identifisert de 5 viktigste lidenskapene dine.

D) Litt passion-vett: Hvis du ikke klarer å bestemme deg, spør deg selv “Hvis jeg kunne ha, gjøre, være punkt 1, men ikke 2 eller omvendt, hvilken betyr mest for meg?”. Ikke analyser for mye – impulser er lidenskap! Vær ærlig. Ikke føl fristet til å hoppe til et punkt på listen og si at den er det viktigste for meg, og hopp over prosedyren. Da funker’e ikke!

STEG TRE:
Skriv nå en ny liste med dine 5 største lidenskaper/mål!

STEG FIRE:
Poenget med hele listen er å bli mer bevisst på hva som er viktig for, og å innføre dette i livet. I klassen har vi hatt to forskjellige oppgaver rundt akkurat dette.

1) Den første er at vi fører en dagbok – a passion journal. Denne testen er vår første oppføring, og vi måtte inkludere både den første listen og den reviderte topp 5. Videre i dagboken skriver vi daterte oppføringer om hva som er viktig, inkludert bilder og andre effekter.

2) Den andre er at vi laget itention-stickers der vi førte opp topp 5 listen vår. For eksempel skrive listne på post-it lapper som man henger rundt forbi – i leiligheten, på kaffekoppen, i bilen etc. Det kan være en lapp du har i lommeboken, hva som helst. Meningen er at du skal lese denne lappen/post-iten minst 1-2 ganger om dagen – slik at du hele tiden er bevisst på hva som er betydningsfullt for deg. På denne måten vil du “lure” hjernen din til å bevisst følge det du ønsker ut av livet. It’s smart, I tell you!

Advertisements