THE AMERICAN DREAM – DEL #1.

by Dorthea

Er det noe jeg gladelig gjør så er det å svare på spørsmål og ting rundt Hawaii og skolen jeg stolt bærer fargene til. Fra tid til annen tikker det inn spørsmål på mail, comments og Facebook. Så for å samle det hele under et tak så tenkte jeg skulle skrive en liten mini-serie om hvordan gå frem for å søke universitet i USA.

I mini-serien vil jeg dele akkurat hva JEG gjorde og ellers gode tips/triks jeg har plukket opp langs søkeprosessen. Dette er ikke en fasit, men mine erfaringer og tanker. Det vil forekomme variasjoner i forhold til de forskjellige universitene og organisasjonene. Når det er sagt, håper jeg dette kan være til nytte for en eller annen vandreløs sjel som jakter på den Amerikanske drømmen.

#1: HVOR VIL DU STUDERE?

Kanskje du allerede har bestemt deg for akkurat hvor du vil, eller kanskje du tviler litt på hvor du vil. Kanskje du er i samme sko som jeg var og at alt du visste var at du ville studere i USA? Uansett hvilken situasjon du er i, så er dette et viktig valg. En ting som spilte stor rolle for meg var været og klassemiljøet. I og med at jeg ikke er noen stor fan av store forelesninger og faktisk liker å møte opp på skolen (+ sol og varme) så falt valget på Hawaii Pacific University.

Dersom du ikke vet hvor du vil studere, prøv å peil deg inn hvor i landet du vil – om du vil sør, vest, nord eller øst. Om du vet hvilket område du vil i er det mye lettere å finne skoler som kan passe for deg. Snakk med tidligere studenter om deres erfaringer. Her gjelder det ikke å bare snakke med en og bli tilfredstillt med en gang, men å rote litt rundt først.

En annen viktig faktor som kan spille inn på valg av universitet er hvor mye penger du vil legge i det hele. Skal du begynne som freshman i USA får du dessverre ikke så mye i støtte, men det finnes andre organisasjoner som kan være flotte medspillere i jakten på penga. NORAM er en av dem. Søk litt rundt på nettet og hør med skolene du kunne tenke deg å gå på for å finne ut om du kan få ekstra støtte til ditt studium.

EDIT: Nina (love the name) sier for øvrig at Lånekassen gir full støtte for freshman year på noen utvalgte skoler, hvilke kan du sjekke ut HER!

Lykke til med å finne ditt paradis ♥

Advertisements