Bokanmeldelse #11: The Bride Collector

by Dorthea

SJANGER krim UTGIVELSESÅR 2011 ORG. SPRÅK engelsk ISBN 9781599953724 SIDER 466

A virtuoso killer is carving a path of death across the west, intent on killing only the most beautiful women. Each time he leaves behind a handwritten note and a bridal veil. Desperate for help, Special Agent Brad Raines turns to the Center for Wellness and Intelligence, a private home for gifted, mentally ill residents. He´s quickly drawn to a young women named Paradise who struggles with psychosis. Together they enter the killer´s deadly game and begin to close in. But like Paradise, the Bride Collector is supremely gifted and he had a distinct advantage: this is his game. 

Vi følger Special Agent Brad Raines sin indre reise om å bli hel, og vi møter Paradise som er vakker på innsiden, men som ville blitt avskrevet av de aller fleste. Vi møter snodige pasienter som får deg til å le gang på gang, og en psykotisk drapsmann som nesten er likenes på grunn av hans høye intelligens og smarthet. Full av overraskende vidd og hårreisende vendinger.

Selv om boken tidlig avslører hvem som er morderen så er dette en veldig spennende bok i sommervarmen. De første sidene var det veldig ødeleggende å vite hvem som det jaktes på, men etter litt så ble det litt av sjarmen. For boken er ikke nødvendigvis om drap og psyke, men om kjærlighet og tilgivelse. Ikke nok med at den er spennende som fy og holder deg på tå hev frem til siste setning, men den gir deg også mange tankevekkere om skjønnhet, kjærlighet, og verdenen vi bor i.

Advertisements